Sreda 26.05.2010.
11:58
Tanjug

Dokaze za Šarićeve slovenačke jatake dala DEA

Veljović je rekao Tanjugu da je ta akcija pokazala, još jednom, "odlučnost Srbije, svih srpskih službi bezbednosti i policije da će borba biti nastavljena do kraja".

Srpsko Tužilaštvo za organizovani kriminal saopštilo je juče da je u nastavku akcije "Balkanski ratnik", u Sloveniji uhapšeno 15 osoba osumnjičenih da su deo organizovane kriminalne grupe Darka Šarića.

Veljović je naveo da je interes Srbije, bezbednosnih službi, MUP-a i policije da se razbiju sve organizovane kriminalne grupe na ovim prostorima, dodajući da u toj borbi neće kompromisa.

Prema njegovim rečima, akcija "Balkanski ratnik" je na osnovu obaveštajnih podatataka BIA, policije, američke Agencije za suzbijanje narkotika (DEA) i partnerskih službi pokazala da u borbi protiv organizovnog kriminala ne postoje granice.

Veljović je dodao i da hapšenje u Sloveniji dokazuje da je saradnja srpskih bezbednosnih službi i policije sa partnerskim sluzbama i uz korodinaciju Saveza za nacionalnu bezbednost u borbi protiv organizovanog kriminala podignuta na viši nivo.

Dokazi su pribavljeni od američke DEA, Bezbednosno informativne agencije Srbije i slovenačkih bezbednosnih službi, a pretresanjem stanova osumnjičenih pronađen je novac, opojna droga i vatreno oružje.

U akciji "Balkanski ratnik" u oktobru prošle godine zaplenjeno je više od 2,5 tone kokaina u Južnoj Americi, navedeno je u saopštenju Tužilaštva.

2021 © - Vesti online