Ponedeljak 07.03.2016.
04:30
Vestionline

Evo čime je Kleopatra izluđivala muškarce, a recept je ukrala od prostitutki

printscreen
Znala šta radi, a zanat krala od prostitutki

Tajna je u ulju jasmina. Iako je Kleopatra ostala poznata po jakoj šminci i crnoj kosi, ono što je zaista ostavljalo sve muškarce bez daha i bez ikakve mogućnost da joj kažu "ne", bio je predivan miris koji se širio oko nje.

Naime, upravo je Kleopatra prva počela da se poigrava mirisima i parfemima, i da na taj način privlači muškarce, a nije joj dugo trebalo da shvati da je upravo miris jasmina ono na šta muškarci "padaju".

Ako je ruža kraljica cveća - onda je jasmin svakako kralj. Zbog izuzetno teške i mukotrpne izrade, ovo ulje je prilično skupo, pa će vam za 30 mililitara eteričnog ulja trebati oko 1.000 dinara. Srećom, jedna kap je dovoljna da vašeg muškarca dovedete do ludila. Kleopatra je to jako dobro znala, te ga je nanosila jako malo, i to u predelu grudi i kose.

Ona se takođe kupala u mešavini mleka sa eteričnim uljima, a prema predanju, nema muškarca koji nije "pao" na njenu pojavu.

U Egiptu su uljani parfemi na bazi jasmina i dalje jako popularni, a u malim zanatskim radnjama u kojima se proizvode uvek će vas posavetovati da ulje nanosite na mokro telo, odmah nakon kupanja, kako bi miris što duže trajao.

2024 © - Vesti online