Subota 05.03.2016.
19:36
Vestionline

Novak utučen, ali nije tražio alibi u podlozi kao Viktor

Tanjug
Novak Đoković nije specijalista za dubl

- Normalno je da smo po završetku meča razočarani i tu nema dileme. Nije ni prvi ni poslednji put da gubimo. Osvojili smo ovo takmičenje 2010. godine kada smo i u polufinalu i finalu gubili posle drugog dana. Znamo šta nam je raditi, znamo kako da se pripremimo za treći dan. Imamo razloga da verujemo u obe pobede, jer smo favoriti i Viktor i ja - rekao je Đoković i dodao:

- Njihov kvalitet je bio izvanredan. Bili su bolji u presudnim trenucima... Mi smo se trudili, borili, mislim da smo mogli bolje da odigramo. Drugi i treći set su bili neizvesni, velika borba je vođena, ali ovo je njihova zaslužena pobeda. Oni su pobedili i Federera i Varinku u Švajcarskoj, tako da ovo nije iznenađenje.

Viktor Troicki je posle poraza od Kukuškina u subotu imao dosta zamerki na podlogu u dvorani. On je rekao da je prespora, s čim se složio i Đoković.

- Uslovi su fizički vrlo zahtevni. U smislu da morate jedan polukorak više da načinite nego na drugim podlogama na ATP turu. Međutim, kako je nama, tako je i njima. Imali smo vremena da treniramo, da se prilagodimo. Ja sam se u principu osećao dobro na terenu, a u nedelju moram nekoliko stvari još bolje da uradim - zaključio je Novak na konfernciji za novinare posle meča.

2024 © - Vesti online