Nedelja 06.03.2016.
05:00
B. B. - Vesti

Kobna pljačka kioska u Berlinu: Slovenca izrešetala policija

Reuters
Policija jurila bandu pljačkaša

Pripadnici mobilnih jedinica policije su pratili osumnjičene. Kada su hteli da ih uhapse i zaustave automobil opel u kom su se nalazili, vozač je dao gas.

Policajci su pokušali da ih zaustave, pa je auto udario u banderu. Trojica lopova su iskočila iz auta i dala se u beg. Policajac je sa uperenim oružjem krenuo ka vozaču, kada je ovaj krenuo automobilom. Na to je policajac zapucao i ranio Slovenca.

Za to vreme su njegove kolege uhvatile dvojicu Albanaca, dok je treći pobegao. Iako su lekari pokušali sa reanimacijom Antona S. on je preminuo u kolima Hitne pomoći.

Prema informacijama nemačke policije, policija je htela da na delu uhvati petoricu pljačkaša pretežno albanskog porekla, koje su neko vreme pratili. Skoro svi osumnjičeni su boravili u azilantskom smeštaju u berlinskom kvartu Kepenik, a većina je bila na listi za deportaciju i odbijen zahtev za azil.

Ova banda azilanata se sumnjiči da je počinila seriju provala u stanove, zlataru i pekaru, kao i da je krala skupu odeću.

Ubijeni Anton S. po svemu sudeći nije pripadao bandi, nego je samo vozio auto za bekstvo, registrovan na jednog Albanca. Slovenac je vodio servis za čišćenje.

2024 © - Vesti online