Sreda 26.05.2010.
08:17
Vestionline

Stogodišnji lekar koji i dalje radi

Dr Votson

Valter Votson iz države Džordžija u SAD-u je najstariji lekar na svetu. Tokom svoje duge karijere na svet je done nekoliko generacija, od pradedova do praunuka.

Jedna od njegovih pacijentkinja je 77-godišnja Sabra Alen. Doktor Votson je na svet doneo čak 17 članova njene porodice.

"Doneo je na svet petero moje dece i 12 unučadi. Nema lekara kakav je on, definitivno je najbolji", kazala je Sabra, a prenosi "Daily Telegraph“.

Doktor Votson koji i dalje ide svaki dan na posao kaže da nema ništa lepše od porođaja. Iako je svedok rađanja brojnih života i danas smatra da je porođaj nešto najdivnije.

"Problem je u tome što se više sećam komlikovanih porođaja nego onih koji su dobro protekli", kazao je Votson koji je 100 godina napunio 25. februara.

"Svako jutro ustajem u 6.45 sati, zatim doručkujem i već u 8.30 sati sam u bolnici. Prestao sam da porađam žene kada su mi oči oslabile, ali i dalje pomažem svojim kolegama“, istakao je lekar kojeg svi pacijenti jednostavno obožavaju, a tome svedoči i njegova bronzana statua postavljena u krugu bolnice na kojoj je prikazan kako drži novorođenče.

Doktor ne planira da ide u penziju uprkos tome što pati od artritisa, a u poslednje vreme i sve slabije vidi i čuje.

"Volim svoj posao i volim da budem u kontaktu sa ljudima. To mi daje snage da ustanem svakog jutra", rekao je Votson, najstariji lekar na svetu.

Inače, najstariji doktor koji je radio bila je Leil Fenmark, takođe is Džordžije. Ona je išla na posao do svoje 102. godine.

2019 © - Vesti online