Četvrtak 03.03.2016.
13:55
Tanjug

Radnički: Da li je krađa bolji tretman za Partizan?

Reuters
U Radničkom imaju mnogo primedbi na suđenje najcenjenijeg srpskog arbitra Milorada Mažića

Iz Radničkog smatraju da su drastično oštećeni posle poraza u Humskoj (2:0), a posebno su naglasili da je Partizanov vodeći gol bio iz ofsajda, kao i da je kasnije nepravedno dosuđen penal za crno-bele.

- Najoštrije protestujemo nakon skandaloznih odluka sudijske trojke predvođene, do juče, možda, i najboljim sudijom Mažićem. Radnički je direktno oštećen golom koji je primio u 17. minutu iz, za celu sportsku javnost, očiglednog ofsajda, osim za nekada najboljeg sudiju Mažića i njegovog pomocnika Đurđevića. U javnosti je prethodnih dana bilo spekulacija da su celnici Partizana vršili pritisak i tražili bolji tretman od sudijske organizacije. Da li je krađa bolji tretman? - piše na sajtu kluba.

Dalje se navodi da niko iz Radničkog ne želi da veruje da je sudijska pomoć Partizanu rezultat špekulisanja.

- Mažić je dosudio i penal koji je samo on video posle faula i rušenja našeg igrača Bulatovića, koga je lopta pogodila na zemlji u rame. To je skandalozno i nije dostojno vršena sudijske funkcije. Svirati posle nepostojećeg gola i nepostojeći penal predstavlja sam vrh drskosti, osionosti, kao i degradaciju same sudijske funkcije.

Prema njihovim rečima sporan je i momenat iz 14. minuta kada je Radničkom poništen gol.

- Sporno je i da li je lopta celim svojim obimom prešla korner liniju prilikom gola koji je dao naš igrač Todorović pri rezultatu 0:0. Svaki kontakt naših igrača sa igračima Partizana okarakterisan je kao faul, a mnogi od njih ni u košarci ne bi bili smatrani za prekršaj. Permanentno su sprečavani kontranapadi i razvijanje igre našeg tima - poručuju iz Radničkog. 

Oni su dodali i sledeće: 

- Pozivamo sudijsku organizaciju FSS da preduzme najrigoroznije mere protiv aktera ovog sramnog dešavanja na jučerašnjoj utakmici. Pozivamo i FK Partizan da ostane dosledan u svojoj borbi protiv sudijskih nepravdi i zatraži odgovornost arbitara čija im pomoć sigurno, na ovakav način, nije bila potrebna. Time ce pokazati fudbalskoj javnosti da su zaista principijelni i osvedočeni protivnici protiv fudbalskih nepravdi.

2024 © - Vesti online