Sreda 02.03.2016.
20:30
ves

VIDEO: Kup Srbije: Partizan iz ofsajda do polufinala!

Tanjug
Trijumf crno-belih

Igrao se 18. minut kad je Partizan slomio otpor Nišlija. Za razliku od subotnjeg derbija, ovog puta su crno-beli imali pomoć sudija. Kosović je asistirao Mihajloviću, koji se nalazio ofsajdu, ali pomoćnik nije podigao zastavicu, pa bivšem igraču Rada nije bilo teško da pogodi mrežu - 1:0.

Radnički se nije predavao posle primljenog gola, gosti su u nekoliko navrata ozbiljno pretili, Marjanović je u 23. minutu zagrejao dlanove Bojana Šaranova. A,onda u 27. minutu sjajna šansa za Nemanju Mihajlovića. Ovog puta je izbegao ofsajd zamku, krenuo je sam ka golu, ali je njegov udarac zaustavio odlični Jovanović. Imao je Mihajlović još jednu priliku u 35. minutu, ovog puta je šutirao preko gola. 

Partizan je na startu drugog dela promašio jedanaesterac! Bulatović je igrao rukom posle prodora Stevanovića, a Mažić je posle kraćeg razmišljanja pokazao na belu tačku. Mihajlović je loše šutirao, pa je Aleksandar Jovanović iz njihovog duela i ovog puta izašao kao pobednik.

Zanimljivo da je Milorad Mažić ove sezone dosudio tri penala za crno-bele u Humskoj (dva protiv ČukariČkog), i sva tri su fudbaleri Partizana promašili. Usledio je period obostrano otvorene igre u kojoj su dominirale kvalitetne odbrane. Crno-beli su koristili više prostora pred golom protivnika, pa su iz jedne lepe akcije stigli do drugog gola. U šesnaestercu Nišlija lepo se snašao Alan Stevanović.

Ostali rezultati četvrtfinala: Borac - OFK Beograd 2:0, Jagodina - Spartak 0:2, Javor - Vojvodina 2:2 - penali 5:3.
 

2024 © - Vesti online