Četvrtak 03.03.2016.
06:00
B. Simonović - Vesti

Veselin predriblao i Piksija

Z. K. Munja
Dragan Stojković Piksi

Predstavljajući se kao čovek sa debelim vezama u vlasti i pravosuđu, on je i od Stojkovića uzeo velike pare da bi mu obezbedio povoljniji status pred pravosudnim organima koji su se bavili tom aferom.

Na spisku Mujovićevih žrtava se, inače, nalaze i Mirko Latinović, osnivač i vlasnik Trejd junika, Miroslav Mišković, vlasnik Delta holdinga, Lazar Rađenović, bivši gradonačelnik Budve.

U proveri je još desetak ljudi koji su došli u sukob sa zakonom, a Mujović im je obećavao pomoć.
Na površinu su isplivale i druge mutne rabote kojima se Mujović bavio u Crnoj Gori i Srbiji.
Mujović, koji je u više navrata hapšen u Beogradu, nalazio se i na Interpolovoj poternici zbog prevara i falsifikovanja dokumenata.

Šta kriju indeksi

Crnogorski mediji tvrde da je kod Mujovića, prilikom pretresa kuće, nađeno i dvadesetak indeksa, od kojih su neki pripadali policajcima. Kako je Mujović stariji brat profesora Ranka Mujovića, nekadašnjeg dekana Pravnog fakulteta u Podgorici, sumnja se da je on za vlasnike tih indeksa "polagao neke ispite" na Pravnom fakultetu. Posebno je indikativno ime Veselina Veljovića, direktora Uprave policije, koji je pre neku godinu čak i magistrirao na Pravnom fakultetu u Podgorici.

Hapšenje Mujovića dovelo je do otvorenog rata između Uprave policije i specijalnog tužioca za organizovani kriminal. U policiji je neko sklonio 13 pisama i još neke dokumente zaplenjene u pretresu Mujovićeve kuće, koji ga, izgleda, dovode u direktnu vezu sa premijerom Đukanovićem i visokim policijskim funkcionerima, pre svih sa bivšim prvim čovekom policije Veselinom Veljovićem.

Zbog toga je specijalni tužilac Milivoje Katnić naredio hapšenje dvojice policajaca, odgovornih za čuvanje te dokumentacije, Nikole Terzića i Dalibora Medojevića. Direktor Uprave policije Slavko Stojanović zatražio je zaštitu od samovlašća specijalnog tužioca. Katnić i njemu nadležni državni tužilac Ivica Stanković uzvratili su da tužiocima niko ne može da naređuje.

2024 © - Vesti online