Četvrtak 03.03.2016.
06:30
Vestionline

VIDEO: Šta se to desilo na Folksvagenovom štandu na sajmu automobila?

printscreen
Incident zbog afere

U toku predstavljanja restilizovanog modela Up!, na bini se pojavio ekološki aktivista obučen kao auto-mehaničar. On je prišao izloženom automobilu u nameri da "instalira" prevarantski softver, aludirajući na Folksvagenovu dizel aferu iz septembra 2015. kada je otkriveno da je kompanija varala na testovima emisije štetnih gasova kod nekih dizelaša.

- Izvinjavam se, ali pripremio sam novi prevarantski softverski uređaj, koji niko neće moći da otkrije i sad ću da ga instaliram - rekao je nezvani gost i sagnuo se ispod prednjeg dela vozila, uprkos pokušajima prezentera da ga spreči u tome.

- Hvala, ali ovo je savršeni automobil i nema potrebe da se popravlja - pokušao je da se našali zvaničnik Folksavagena koji je predstavljao model prisutnim novinarima.

U trenutku dok ga je obezbeđenje odvodilo sa bine, aktivista je uspeo da doda kako je za postavljanje softverske sprave dobio odobrenje od prvog čoveka kompanije, Matijasa Milera, koji mu je rekao da je to u redu, pod uslovom da ne budu otkriveni.

2024 © - Vesti online