Sreda 02.03.2016.
18:00
Vestionline, mozzartsport.com

Srbin blista u Ligi šampiona: Čava Dimitrijević pobedio Guangdžou u 88. minutu!

FoNet
Prepustio mesto čoveku odluke: Miloš Ninković

Na klupi Luis Felipe Skolari, u startnih 11 skupoceni Brazilci Paulinjo i Rikardo Gulart, pa 42.000.000 evra plaćeni Džekson Martinez... Sve uzalud kad preko puta imaš - Srbe. Možda nismo najveći majstori “bubamare“, ali i te kako umemo da zakomplikujemo situaciju, a u drugom kolu Azijske lige šampiona to je učinio Miloš Čava Dimitrijević, koji je pogotkom u 88. minutu utakmice doneo Sidneju neočekivanih 2:1 protiv prvaka Kine Guangdžou Evergrandea.

Prethodno je Robert Stamboldžijev još u 18. minutu doneo australijskom timu inicijalno vođstvo. Gvangdžou, koji brani i titulu šampiona Azije, mogao je da uzvrati samo pet minuta kasnije, ali je Vedran Janjetović odbranio penal Gulartu. Golman rođen u Zagrebu, međutim, nije uspeo da sačuva mrežu već u 25. minutu kada je Huan Boven izjednačio rezultat.

Ali u 88. minutu Čavina škola fudbala. Prijemom se pored dvojice protivničkih igrača izborio za prostor i potom loptu sa nekih 12 metara protnuo ispod golmana Evergrandea za konačnih 2:1 i dokaz da zaista nije sve u novcu.

2024 © - Vesti online