Utorak 25.05.2010.
19:33
Vestionline

Trifunović: Na pobedu protiv Metalca

"Nama je svaka utakmica do kraja kao finale. Značaj koju ima susret sa Metalcem ni u čemu se ne razlikuje od meča u Čačku. Ekipa Metalca nije napravila rezultat koji se od njih očekivao na početku sezone ali i pored toga oni će sigurno biti dosta motivisani i rasterećeni i u tome tražiće šansu", rekao je Trifunović i dodao:

"Mi i dalje zavisimo samo od sebe. Fokusirani smo na predstojeći meč u potpunosti. Želimo da odigramo energično i skoncentrisano kao protiv Borca i da na taj način upišemo nova dva boda sa kojima bismo dobili sigurno i na dodatnom samopouzdanju. Ne treba podsećati da nam je pomoć navijača i sutra potrebna. Ovo je pretposlednja utakmica koju naš tim igra kao domaćin u regularnom delu lige i siguran sa da će njihova podrška biti od velike važnosti našem timu posebno mladim igračima".

Prvoplasirani Partizan će igrati protiv FMP-a u Železniku, a za "pantere" je ovaj meč od velike važnosti kako bi obezbedili četvrto mesto na kraju ligaškog dela šampionata. Trener košarkaša FMP-a Boško Đokić izjavio je da je predstojeći meč protiv ekipe Partizana veoma bitan za ekipu iz Železnika.

"Nova jaka utakmica u nizu, ovaj put najjača, sa četvrtom ekipom u Evropi. Utakmice kao ova su lake u pogledu motivacije igrača, kao i u odrađivanju skautinga, teška je samo jedna stvar, a to je pobeda. Nama je ovaj susret isti kao ostali, nisu u pitanju protivnici, već bodovi jer nema mnogo do kraja lige. Rasterećeni smo, osokoljeni pobedom u Valjevu u jako teškoj utakmici, tako da ćemo probati da dobijemo Partizan. U principu, jedna takva pobeda bi bila jako značajna posle problema na početku sezone. Kad smo već propustili šansu protiv Zvezde, trijumf protiv Hemofarma ili Partizana bi nam značio u smislu što bi pokazali da nam je mesto među četiri. Partizan je veoma disciplinovana ekipa, igra u odbrani dovedena je gotovo do savršenstva, sa jasno podeljenim zadacima u napadu, gde retko ko iskače iz sistema", rekao je Đokić.

Hemofarm nakon poraza u prošlom kolu od Partizana, u sredu u Vršcu dočekuje Radnički iz Kragujevca, dok će Borac u Čačku ugostiti Tamiš iz Pančeva.

Sreda, 26. maj:
Borac - Tamiš 18,00
FMP - Partizan 18,00
Crvena zvezda - Metalac 19,00
Hemofarm - Radnički 19,00

Tabela:
Partizan 9-1
Hemofarm 8-2
Radnički 7-3
Crvena zvezda 6-4
FMP 6-4
Tamiš 2-8
Metalac 1-9
Borac 1-9 

2024 © - Vesti online