Sreda 02.03.2016.
11:13
Vestionline

Rogozin: Bridlav stručnjak za bombardovanje avganistanskih svadbi

Reuters
Ko je našao da nam drži lekcije...

"Rusofobija bez premca"

- Specijalista za bombardovanje avganistanskih svadbi prebacio je krivicu na nas i optužio nas za "neprecizno bombardovanje", napisao je Rogozin na svojoj stranici na Fejsbuku.

Bridlav je ranije izjavio da ruski partneri koriste oružje koje se ne odlikuje visokom preciznošću. 

Prema njegovim rečima, upotreba "nepreciznog oružja" dovodi do velikog priliva izbeglica, među kojima se mogu naći "strani ekstremisti". General takođe insistira da je "mešanje Rusije u sirijski konflikt zakomplikovalo situaciju".

On je rekao i da "Rusija ne radi mnogo za borbu protiv Islamske države i da umesto toga pomaže predsedniku Sirije Bašaru al Asadu", prenele su agencije.

Moskva je ranije više puta odbacivala slične navode, naglašavajući da vrši vojno-vazdušnu kampanju u Siriji isključivo protiv terorista Islamske države i drugih terorističkih organizacija.

Šezdesetogodišnji Filip Bridlav sprema se da napusti poziciju komandanta NATO snaga na osnovu odluke Predstavničkog doma američkog Kongresa. Jedna od njegovih najnovijih izjava bila je da su SAD spremne da se "bore i pobede" Rusiju u Evropi. Moskva je skrenula pažnju da je njegova rusofobska histerija trenutno bez premca.

Ministarstvo odbrane Rusije ističe da ruska avijacija ne gađa objekte civilne infrastrukture u Siriji, niti one u njihovoj blizini i da se svi napadi vrše po pozicijama džihadista i da im prethodi izviđanje iz vazduha, preneli su ruski mediji.

2024 © - Vesti online