Utorak 01.03.2016.
17:37
Vestionline

"Spremni smo da prolijemo krv za slobodu Evrope"

Reuters

Da li i ukrajinski vojnici dele mišljenje političara?

"Borimo se protiv Putinove agresije"

- Šta mi želimo od Evrope? Za slobodu Ukrajine i Evrope spremni smo da prolijemo krv, ali takođe želimo da nam se kaže da smo jedna krv. Eto, to je sve što tražimo od Holanđana i svih drugih Evropljana. Bićemo na prvoj liniji fronta. Pri tome molimo da nam se pošalje signal solidarnosti i podrške povodom onih hiljadu ubijenih oficira i preko 10.000 civila - rekao je Lucenko, a prenose ruski mediji.

Lider parlamentarne grupe Blok Petra Porošenka smatra da Holanđani treba da shvate da je Ukrajina, u kojoj živi 45 miliona ljudi, zemlja koju su pre 350 godina oteli iz evropske kuće i koja se sada nalazi na liniji sukoba dve civilizacije. 

- Ukrajina se sve ove vekove nalazila na vojnom poligonu između tri imperije. To je naša sudbina. Mi smo se za svoju slobodu uvek borili i plaćali to krvlju. I ovoga puta u vreme Putinove agresije plaćamo krvlju. Naši vojnici danas ne bore se samo za Ukrajinu nego za svetski poredak, kome je Putin uputio izazov. Niko ne sumnja da taj rat nije za teritorije. Taj rat je za pravila u Evropi - naglasio je Jurij Lucenko, a prenose ruski portali. 

2024 © - Vesti online