Utorak 01.03.2016.
15:32
Vestionline

Nova nada Srbije je Lijanko Evanđelista Neves Silveira Vojnović

fss.rs
Debituje za Srbiju: Lijanko Evanđelista Neves Silveira Vojnović

Talentovani defanzivac Sao Paula slaviće, kako sam kaže, kao drugi rođendan. Posle samo dva dana boravka u Sportskom centru  FSS u Staroj Pazovi, Lijanko ne krije da je od saigrača i stručnog štaba prihvaćen kao da je odrastao u Srbiji.

- Sjajno su me prihvatili, osećam se veoma dobro. Svi oko mene su jako  ljubazni i prijatni. To mi zaista mnogo znači, pomoglo mi je da se ovde lepo osećam. Biću iskren do kraja, sve je bolje nego što sam očekivao - kaže Lijanko Vojnović za sajt Fudbalskog saveza Srbije.

Njemu u komunikaciji pomaže Nemanja Filipović, sin bivšeg asa Crvene zvezde, Zorana, koji je dugo godina živeo u Portugaliji.

Kakav je osećaj pred debi u dresu reprezentacije, koliko Lijanku znači  igranje za Srbiju?

- Očekivanja su obostrano velika. Svestan sam toga. I jedva čekam da obučem  dres Srbije. Spreman sam i koncentrisan. Nadam se da ću debitovati na najlepši mogući način.

Igra na poziciji centralnog beka, a omiljeni igrač mu je:

- Jedan je Nemanja Vidić. Najbolji evropski štoper. Ceo svet je čuo za njega. Gledao sam ga, divio se.

Javnost u Srbiji zanima kako je stigao do dresa Sao Paula, pogotovo što je, navodno, i Milan bio zainteresovan za njegov potpis?

- Da, istina je, bio sam na oku Milana. Prepreka je u tom trenutku bila moja krštenica, nisam bio još punoletan a klub je imao veliki broj igrača koji su bili van evropskih granica. U isto vreme zvao me i Sao Paulo, moj omiljeni klub, tako da je odluka bila laka.

Omladinske reprezentacije Srbije i Španije sastaju se u sredu u 18,00 na stadionu SC FSS u Staroj Pazovi.

2024 © - Vesti online