Utorak 01.03.2016.
13:47
Vestionline

"Ukrajinci se pomirili sa gubitkom Krima"

Reuters
I staro i mlado na Krimu je za Putina i Rusiju...

Anketa objavljena na sajtu informativne agencije "112 Ukrajina", pokazala je da Ukrajinci ne veuju u mogućnost povratka Krima pod okrilje Kijeva.

Na pitanje "Može li Ukrajina da povrati Krim", posetiocima sajta ponuđena su tri odgovora, 1. "Da. Uz konstantni politički i ekonomski pritisak na Rusiju". 2. "Ne. Rusija nikada neće pristati". 3. "Moguće, ali ne u doglednoj budućnosti".

Sedamdeset dva procenta anketiranih reklo je da se pomirilo sa gubitkom autonomne republike, a nešto više od 15% smatra povratak poluostrva mogućim tek u dugoročnoj perspektivi, dok samo 12% gaje iluziju o povratku Krima u sastav Ukrajine.

Ministar unutrašnjih poslova Ukrajine Arsenij Avakov izjavljivao je ovih dana da kijevske vlasti obučavaju specijalne jedinice Nacionalne garde za operaciju povratka Krima pod okrilje Ukrajine.

Potpredsednik krimske vlade Mihail Šeremet reagujući na takve najave naglasio je da se Krim definitivno i bespovratno, u skladu sa normama ruskog, ukrajinskog i međunarodnog prava, a na osnovu slobodno izražene volje građana nalazi u sastavu Rusije, prenele su ruske agencije. 

2024 © - Vesti online