Ponedeljak 29.02.2016.
16:28
Vestionline

E pa za Vučića sad ima nade: Ništa od nastupa Čeda-Pajtić-Tadić

Tanjug
Pajtić neće zajedno sa Tadićem i Čedom

Pajtić je rekao da će DS na izborima nastupiti sa onim partijama sa kojima su demokrate sarađivale u prethodne dve godine "u borbi protiv režima", prenose beogradski mediji.

- Građane Srbije ne interesuje broj mandata niti ko će s kim u koaliciju. Njih interesuju životne stvari a ovi izbori su pitanje preživljavanja Srbije - ocenio je lider DS.

U ponedeljak tokom dana odigrao se sličan scenario kao u subotu, kada su se prvi put pojavile informacije o tome da je dogovor o zajedničkoj listi "Demokratska Srbija" na stolu. 

Član Predsedništva LDP Kenan Hajdarević naveo je na tviteru da su ta partija, DS i SDS postigle dogovor o raspodeli mandata na listi za predstojeće vanredne parlamentarne izbore. 

- Konačan dogovor oko mandata - napisao je Hajdarević na svom tviter nalogu i dodao da je lider LDP-a Čedomir Jovanović na "pregovorima prekinuo agoniju i žrtvovao LDP da bi DS i SDS dobili procente koje su tražili". 

Iz DS i SDS se nisu odmah oglasili, da bi Pajtić rekao da neće biti zajedničke liste. DS će tako najverovatnije na izbore ići sa Novom strankom, čiji je lider Zoran Živković pregovore DS-SDS-LDP prokomentarisao rečima da "truli kompromisi nikada nisu doneli ništa dobro". 
 

2024 © - Vesti online