Utorak 01.03.2016.
01:00
D. Lj. J.

Makedonac pretučen zbog krsta

Reuters/R. M..
Međuetnički incident u skopskom naselju Butel

Petrov je završio u bolnici, a njega je u restoranu gde je seo da ruča sa još dvojicom prijatelja napao predsednik ogranka vladajuće DUI, Bekir Asani i još nekoliko Albanaca. Petrova je od većih batina spasio gradonačelnik opštine Čair, Izet Medžiti.

Pre ceremonije osvešćavanja krsta kojoj su prisustvovali ministri vladajuće VMRO-DPMNE i gradonačelnici ove partije opština i grada Skoplja, grupa demonstranata, predvođena poslanicima i funkcionerima isto tako vladajuće DUI, pokušala je da spreči početak postavljanja krsta, ali su ih u tome sprečile jake policijske snage.

Petrov je prethodno u svom govoru poručio da Makedonija nikada neće biti teokratska država u kojoj će vladati šerijat. Na čelu albanskih demonstranata koji su pokušali da spreče postavljanje krsta bila je poslanica DUI Ermira Mehmeti.

- Mi smo danas ovde da kažemo da sa albanskim naseljenim mestima niko ne može da radi šta hoće. Krstovi, lavovi, zverovi, mečke, đavoli, šta god hoće neka izgrade na drugoj strani mosta gde su napravili zoološki vrt, ali sa ove strane mosta će se graditi simboli koji reflektuju kontekst i osećaj suživota - rekla je Mehmeti.

2024 © - Vesti online