Ponedeljak 29.02.2016.
15:10
Vestionline

Kad neko pljuje Putina, uhapse ga za 5 minuta, a kad žena ubije dete?

Twitter
Sat vremena je žena držala detetovu glavu na ulici i vikala "Alahu akbar" pre nego što su je uhapsili

Gjuljčehra Bobohulova, 38-godišnja Uzbekistanka, ubila je četvorogodišnju Nastju, kojoj je bila dadilja, zapalila stan u kom ju je čuvala, odsekla joj glavu i potom se pojavila ispred jedne stanice podzemne železnice u centru Moskve.

Na snimcima koji su se pojavili na društvenim mrežama vidi se kako žena obučena u crno mirno šeta sa glavom deteta u ruci, uzvikuje Alahu Akbar, dok prolaznici ili nastavljaju svojim putem ili se u neverici okreću na drugu stranu.

To je izazvalo oštre reakcije ogorčenih Moskovljana.

"Više od sat vremena u metrou je postojala teroristička pretnja, koju je potom eliminisala regularna policija. A specijalci? A racija? Ona je uhapšena posle sat vremena! Za to vreme mogli ste da sve da uhapsite... A oni koji su bili blizu nje, samo su se razbežali kad ste je videli", naveo je Moskovljanin Ilja R.

Arsenij Vesnin je na društvene mreže postavio fotografije na kojima se vidi kako policajac beži od žene koja u ruci drži glavu deteta.

"Policajac trči od žene, ne zaustavlja se, ne poteže pištolj..."

Ruski opozicionar Aleksej Navalni je bio još oštriji.

"Prema standardima ruskih specijalnih snaga, u metrou sa antiputinovskim transparentom - pet minuta do hapšenja, u metrou sa detetovom glavom i uzvikom Alahu Akbar - sat vremena do hapšenja".

Sa druge strane, iz bezbednosnih izvora stižu odgovori da je sve što su uradili policajci bilo u skladu sa propisima i da osobu koja tvrdi da će se razneti eksplozivom treba najpre opkoliti, omogućiti evakuaciju građana i preduzeti neophodne mere.

2024 © - Vesti online