Ponedeljak 29.02.2016.
04:00
D. Dekić - Vesti

Ubiće ako mu vakcinišu decu?!

Medija Centar Beograd
Paljba na sve strane: Andrej Fajgelj

Fajgelj je već bio pritvoren, novembra prošle godine, pošto je takođe putem društvenih mreža, pozivao na ustanak u Srbiji, a prašina se u javnosti podigla pošto je glavni urednik "Informera" Dragan J. Vučićević to protumačio kao navodni državni udar i najavu ubistva premijera Aleksandra Vučića.

Ovoga puta, nekadašnji funkcioner stranke Treća Srbija, profesor na Filološko- umetničkom fakultetu reagovao je na Jankovićevu izjavu da bi krajnja mera odbijanja vakcinacije mogla da bude i oduzimanje deteta.

- Jankoviću, moram nešto da Vam kažem. Pa nek dolazi policija. Ali moram. Ako meni oduzmete dete, ubiću vas - poručio je putem Tvitera ovaj otac četvoro dece koji je protivnik obavezne vakcinacije dece.

Ispiranje mozga

Fajgelj ne miruje, pa se posle privođenja ponovo obratio javnosti na Tviteru, ocenivši čitav slučaj kao ispiranje mozga od nula do 100 odsto.
- Nula odsto, neprihvatljivo kad oni nama prete oduzimanjem dece, normalno kad mi njima uzvratimo pretnjom. Sto odsto normalno kad oni nama prete oduzimanjem dece, neprihvatljivo kad mi njima uzvratimo pretnjom. Eto to je cilj. Da mogu da nam rade šta hoće, bez ikakvih posledica - poručio je Fajgelj.

Putem iste mreže Saša Janković je Fajgelju odgovorio:

"Ja vama ne mogu da oduzmem dete, vi mene možete da ubijete. Uživajte u tome". Jankovića je na Tviteru podržao premijer Vučić koji je osudio ove pretnje Fajgelja i okarakterisao ih kao "strašne i primitivne".

Povod nemilog Tviter događaja je Zakon o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti usvojen na poslednjem zasedanju Skupštine Srbije, prema kojem će vakcinacija dece ubuduće biti obavezna za sve, a za nju neće biti potreban pismeni pristanak pacijenta, odnosno zakonskog zastupnika deteta.

Zakon propisuje da roditelji ili staratelji koji ne budu vakcinisali decu plate novčane kazne od 30.000 do 150.000 dinara. Imunizaciju, prema izmenama zakona, obavlja doktor medicine, koji posle pregleda može da utvrdi privremenu ili da stručnom timu predloži trajnu kontraidikaciju za vakcinaciju.

2024 © - Vesti online