Nedelja 28.02.2016.
14:00
Alo rs, Vestionline

Odbornik SNS: Jedi g.... majmune jedan!

printscreeen
Demokratski dijalog, nema šta

Firović je ispred mikrofona dobacio odborniku Dejanu Zdravkoviću ''Ma jedi g....na, majmune jedan! , a potom krenuo i da se fizički obračuna sa Zdravkovićem, ali je u tome sprečen od strane odborničkih kolega.

Skandal se odigrao nakon zasedanja skupštine grada (preksinoć) u zgradi gradske uprave.

Sceni su prisustvovali i gradonačelnik Velimir Ognjenović i predsednik skupštine Stefan Zankov, ali su najavili da će o ovom incidentu govoriti narednih dana.

Trebalo da bude razrešen

Na toj sednici odbornici su dobili Službeni list grada Zaječara u kojem je objavljeno rešenje Republičke agencije za borbu protiv korupcije u kojem se nalaže mera javnog objavljivanja preporuke za razrešenje sa javne funkcije člana gradskog veća Dušana Firovića.

Razlog je taj što je Firović u dva navrata 2013. i 2014. godine učestvovao u radu Gradskog veća koje je donelo odluku o finansiranju medija. Tada je veće donelo odluku da se televiziji "F kanal" iz budžeta izdvoji 9.100.000 dinara.

"F kanal" je u vlasništvu sina Dušana Firovića.

Zdravković: Tužiću ga!

Ogorčen što se o ovome nije raspravljalo na sednici, samostalni odbornik Dejan Zdravković, inače i dalje član SNS-a, odmah po završetku sednice je zakazao konferenciju:

- Želeo sam da kažem javno kako niko na skupštini nije dotakao ovu temu. Ispričao sam o čemu se radi i novinarima pokazao taj Službeni list. Kada je Firović izašao pred mikrofon, opsovao me i krenuo na mene, nije mi bilo sve jedno. Tužiću ga sigurno! – kazao nam je Zdravković.

2024 © - Vesti online