Subota 27.02.2016.
17:57
J. L. Petković - Vesti

Srpska lista DSS-u: Srbi na Kosovu nisu maloumni

A. Čukić
Srpska lista upozorila Sandu Rašković Ivić: Šta ste vi uradili za svoj narod?

DSS je ranije saopštila da su poslanici Srpske liste "pod punom kontrolom Vučića, omogućili Tačijev izbor davanjem kvoruma za rad skupštine Kosova".

"Umesto što DSS i liderka te stranke izabrane predstavnike srpskog naroda na KiM blate na najprimitivniji način, neka pogledaju u ogledalo i zapitaju se šta su uradili za svoj narod onda kada su mogli - nisu uradili ništa u našu korist. I ne samo da nisu uradili ništa, nego sada preko naših leđa nastoje da uberu jevtine političke poene. Najsramotnije od svega je što i predsednika Vlade Srbije Aleksandra Vučića, koji čini sve da ispravi katastrofalnu zaostavštinu njihove vladavine, pokušavaju da razvlače po političkom blatu u kojem se DSS oseća kao kod kuće", saopštila je Srpska lista. 

Oni ocenjuju da je za mandata DSS "Kosovo jednostrano proglasilo nezavisnost, za njihovog mandata je na slobodu pušteno 1.200 terorista OVK, za njihovog mandata su paljene ambasade po Beogradu, što je nama Srbima sa KiM, a ne njima, na vrat navuklo bes međunarodne zajednice".

"Zbog njihovog fantaziranja, paradiranja po Beču i lažnog patriotizma Srbi na KiM se danas i nalaze u situaciju da moraju da se bore za goli opstanak".

"Srbi na Kosovu i Metohiju nisu maloumni, i vide dalje i bolje šta moramo da činimo da bismo osigurali svoj opstanak i napredak, svakako bolje nego velike štetočine poput Sande Rašković Ivić", zaključuje se u saopštenju.

2024 © - Vesti online