Nedelja 28.02.2016.
04:30
Vestionline

Ovaj automobil je morao da menja ime zbog virusa

Reuters
Virus naterao na promenu imena

Tata Motors, kompanija koja je poznata po najjeftinijem automobilu na svetu, modelu Nano, ali i po tome što su u njenom vlasništvu čuvene britanske marke - Jaguar i Land Rover, pripremila je novi model namenjen pre svega domaćem indijskom tržištu. Smislili su i zanimljivo ime - Zica, koje predstavlja skraćenicu od "Zippy car", ili brzi auto.

Međutim, kao što se to često dešava u životu, i najbolje planove može da osujeti neka nepredviđena okolnost.

U slučaju ovog Tatinog modela, bio je to virus koji je početkom godine iz dotadašnje anonimnosti iznenada dospeo na prve stranice novina širom sveta. Odjednom, ime automobila koje im se do tada činilo kao odličan izbor, dobilo je zlokoban prizvuk bolesti.


S obzirom da je već bilo kasno da se nešto menja uoči samog sajma, model je zadržao oznaku Zica tokom trajanja salona automobila u Nju Delhiju, ali je već tada proizvođač najavio da će promeniti naziv čim se ta manifestacija okonča.

Kompanija se prilikom izbora nove oznake modela za pomoć obratila ljubiteljima automobila, pa je putem društvenih mreža organizovala anketu u kojoj je pobedilo ime - Tiago.

Tako će se zlosrećna Zica u martu pojaviti u prodajnim salonima širom Indije pod nazivom Tata Tiago.

2024 © - Vesti online