Subota 27.02.2016.
00:10
D. Lj. J. - Vesti

Teroristi ubijeni u obračunu

Tanjug
Kumanovo u posle terorističkog napada: Vojska i policija na ulicama

- Beg Rizaj, Mirsad Ndrecaj, Valjon Kabaši i Sami Kastrioti su bili ubijeni u policijskoj stanici. Oni su se zajedno sa drugim preživelim predali policiji, ali su potom bili likvidirani - tvrdio je Rufki Dogani 11. februara na suđenju kumanovskoj grupi.

To su, međutim, 25. februara, u nastavku suđenja, negirali tužioci Vilma Ruskovska i Naum Panovski. Oni su rekli da su Ndrecaj i Rizaj ubijeni u oružanom obračunu s policijom u Divljem naselju. Ruskovska je rekla da su tvrdnje Doganija "apsolutno nisu tačne". Naglasila je da tužilaštvo ima dokaze i izjave svedoka da su oni ubijeni u obračunu, a to potvrđuju i nalazi obdukcije.

Suđenje je počelo 9. februara, devet meseci nakon krvave drame u kumanovskom Divljem naselju. Svih 29 optuženih su izjavili da se ne osećaju krivima za delo za koje se terete - terorizam, tvrdeći da iza kumanovskog događaja stoje političke igre i tajne službe.

- Kada dođe vreme, optuženi će reći imena i prezimena pripadnika makedonske Uprave za bezbednost i kontraobaveštajni rad. Ti bezbednjaci žele da pokriju svoje prljave igre - rekao je na prethodnom suđenju jedan od optuženih, policajac Arsim Bajrami.

2024 © - Vesti online