Petak 26.02.2016.
15:55
Vestionline

Sabor ponovo ukinuo imunitet Glavašu, i on glasao "za"

Reuters
Želi da dokaže svoju nevinost: Branimir Glavaš

- Žrtva sam obrnute lustracije veterana i svih koji su, na čelu s Franjom Tuđmanom, simbol stvaranja hrvatske države. Hrvatski veterani lustrirani su teranjem u penziju, društveno marginalizovani, satanizovani i kriminalizovani - kazao je Glavaš i dodao da proces koji se vodi protiv njega nije pravosudni, nego "proces lustracije politički nepodobnog kadra".

Za politički montirani proces još jednom je prozvao nekadašnje vođstvo HDZ-a, Državnog pravobranilaštva, policije i obaveštajnih službi, dela nevladinih organizacija, kao i kolega s desne strane saborskih klupa, gde sede HDZ-ovi poslanici. Glavaš tvrdi da je deo njih znao i ćutke pristao na takav proces.

Poručio je kako lično nikoga nije ubio, niti učestvovao u ubistvima ili ih prikrivao, i kako ni posle deset godina procesa i pet godina provedenih u zatvorima ne namerava da odustane od dokazivanja svoje nevinosti.

O ukidanju imuniteta Glavašu govorio je i Glavašev stranački kolega Josip Salapić, kome smeta što se HDŠB naziva "strankom ratnog zločinca", iako presuda protiv Glavaša nije pravosnažna.

2024 © - Vesti online