Ponedeljak 29.02.2016.
00:30
klanrur.rs, Vestionline

Istorija Zerglinga od 1997. do danas

Blizzard
 

U doba kada su RTS igre bile na vrhuncu (’90-ih i ranih dvehiljaditih), žanr je dominirao čitavom gejming scenom i bio jedan od najpopularnijih takmičarskih žanrova na tada još uvek mladoj e-sport sceni, a StarCraft: Brood War je bio njihov kralj koji je praktično i stvorio ono što danas nazivamo eSports.

Zato i ne čudi da danas gotovo svi na ovaj ili onaj način znaju za Zergove i Zerglinge, jer oni prosto predstavljaju opštu kulturu, ne samo gejmera, nego i čitave pop kulture. Ukoliko ukucate “zerg rush” u gugl pretragu, videćete da i Google voli da igra StarCraft.

Redditor Xiaorobear se potrudio i napravio jedan sjajan vizuelni prikaz istorije razvoja dizajna i izgleda Zerglinga, od najranijih koncept artova iz 1997. godine, preko modela u WarCraft 3 i World of WarCraft, pa sve do 2015. godine, kada su se Zerglinzi pojavili u Heroes of the Storm i u trejleru poslednje StarCraft 2 ekspanzije, Legacy of the Void.

Naizgled tako obična jedinica, prošla je kroz razne iteracije i dorade kroz svoju skoro 20 godina dugu istoriju, i svaki novi redizajn je ostavio svoj pečat. Da ne dužimo dalje, pogledajte ispod timeline razvoja ovih malih i opakih napasti:

http://i1.wp.com/klanrur.rs/wp-content/uploads/2016/02/Zerglinzi-istorija.jpg

(kliknite na sliku da biste je uvećali)

Više o ovoj temi pročitajte na www.klanrur.rs

2024 © - Vesti online