Petak 26.02.2016.
14:16
Tanjug, Vestionline

Čović preglasan, ABA odbila Đilasov predlog!

Tanjug
Nije uspeo: Nebojša Čović

- Na šednici, na kojoj su osim tročlanog Predsedništva, prisustvovali direktor lige Krešimir Novosel i sportski direktor Žarko Čabarkapa, razmatrali smo dopis i predlog Đilasa da se pomeri završnica ABA lige do kraja maja, odnosno posle završetaka nacionalnih prvenstava. Mi smo razmotrili tu mogućnost, bili veoma ozbiljni i odgovorni prema tom predlogu, želeli smo da rešimo njihov zahtev, ali to zbog zgusnutog kalendara nije bilo moguće - kazao je Bokan u intervjuu crnogorskoj agenciji MINA. 

On je podsetio da su u obavezi prema FIBA da do 1. aprila bude završen regularni deo ABA lige.
- Nismo mogli da ispunimo zahtev KSS, preglasavanjem smo doneli odluku. Protiv tog predloga bili smo potpredsednik Mladen Veber i ja, dok je Nebojša Čović bio za to da se završnica igra u junu. Smatram da to nije bilo u redu prema ostalim klubovima koji igraju ABA ligu, a posebno jer smo to već precizirali prošlog leta - rekao je Bokan. 

Prema njegovim rečima ABA liga je već izašla u susret Cedeviti i Crvenoj zvezdi, pa finalna serija, zbog njihovih obaveza u Evroligi, neće početi u planiranom terminu. 

- Crvena zvezda i Cedevita bore se za plasman među osam najboljih i iz tog razloga pomerili smo start finalne serije. Smanjili smo i polufinalnu seriju, pa se neće kao prošle godine igrati na tri, već na dve dobijene utakmice. 

Bokan smatra da je ABA liga svima potrebna i da mora funkcionisati na ozbiljnom nivou. 

- Ukoliko neko ne želi da igra ili pojedinačno neki klub, to ne znači da je ugašena ili da će biti ugašena ABA liga - zaključio je Bokan, uz konstataciju da još nije poznato u kojem evropskom takmičenju će naredne sezone igrati predstavnici ABA lige, navodeći da će konačnu odluku doneti Skupština klubova naredne nedelje.

2024 © - Vesti online