Četvrtak 25.02.2016.
17:39
Vestionline

Još jedan ustaša u hrvatskoj vladi: Napuštam hotel kad su u njemu Srbi

printscreen
Robert Pauletić: Srbi dolaze u Hrvatsku bez kompleksa i staha

"Smista san otiša do vlasnika hotela, inače purgera, i reka da napuštan hotel već sutra ujutro, umisto u sridu kako san planira. Reka je samo: 'Okej, nemojte kaj zamerit!', iako smo znali i on i ja o čemu se radi. Ali jeb*ga, kume, kune su kune, makar bile i srpske. Srbi su nan se, eto, zbilja vratili, u velikon broju. Istra, Kvarner, otoci, Dubrovnik, dolaze bez kompleksa i straja. Ka i ovi burazer s Paga, neka mu je srećno letovanje!", napisao je Robert Pauletić u "Slobodnoj Dalmaciji" pre 8 godina.

Hrvatski portal "Index" navodi da je tada na kolegijumu "Slobodne Dalmacije" izbila svađa oko toga da li da se takav tekst uopšte pusti u javnost. Odlučeno je da ipak ide jer će se - čitati. 

Ko je Robert Pauletić?

Robert Pauletić, poznat je kao publicista i enigmatik i kao najmlađi pobednik nekada popularne "Kviskoteke".

2009. postaje prvi čovek iz Hrvatske koji je kročio na Južni pol.

Robert Pauletić je od 2007. do 2012. bio predsednik splitskog boksačkog kluba "Pit bull", a od 2012. do 2013. bio je predsednik Hrvatskog boksačkog saveza.

Pisao da je ubio Branimira Glavaša

U vreme rata radio je kao novinar i to u "famoznom ST-u pokojnog Marinka Božića", piše Index. 

Najveća Pauletićeva priča iz doba rata je navodno pokušaj ubistva Branimira Glavaša. Naime, ispostavilo se da je članak, iako pisan u prvom licu i potpisan imenom i prezimenom Roberta Pauletića, potpuno izmišljen. Pauletić je priznao da nije bio na mestu navodnog atentanta već da mu je fotografiju leša, s opisom "atentata na Glavaša", uručio fotoreporter Alojz Krivograd. 

Na suđenju Glavašu Pauletić je rekao da je članak menjao Božić i da je upravo to razlog njegova odlaska iz redakcije ST-a. "Skrasio" se u Slobodnoj Dalmaciji, a u politički život se uključio tek nedavno.  

2024 © - Vesti online