Četvrtak 25.02.2016.
22:28
Vestionline

Erdogan menja ploču: Turska nije neprijatelj ruskog naroda

Reuters
Da li Rusi i Turci mogu da približe stavove?

"Sirija je za nas pitanje života ili smrti"

"Izrazivši nadu da će mere za normalizaciju odnosa između Moskve i Ankare dati pozitivne rezultate, Erdogan je ipak još jednom prekorio Rusiju zbog, kako je rekao, povrede vazdušnog prostora, usled čega je oboren ruski bombarder Su-24", prenose ruski mediji.

- Mi nismo neprijatelji ruskog naroda. Zemlja koja godišnje primi 4 miliona turista iz Rusije to ne može da bude Naša trgovinska razmena dostigla je 35 milijardi dolara, a želimo da je povećamo na 100 milijardi. Šteta što je Rusija zbog dva pilota izgubila takvog prijatelja, kao što je Turska. Nadam se da će preduzeti koraci u normalizaciji odnosa dovesti do pozitivnih rezultata - rekao je Erdogan u obraćanju šefovima lokalnih administracija u Ankari, prenose mediji.

On je ponovio da je uzrok incidenta sa ruskim vojnim avionom Su-24 bila "povreda vazdušnog prostora Turske" i da ta povreda, navodno, nije bila jedina i da je sa tim "nastavljeno bez obzira na upozorenja Turske".

Erdogan je naglasio da situacija u Siriji za Rusiju može da predstavlja "interes u dalekim krajevima", dok je za Tursku to "pitanje života i smrti", prenose ruski portali.

2024 © - Vesti online