Sreda 24.02.2016.
23:23
Vestionline

Kurdi odlučni: Uzvraćamo ako nas Turci napadnu!

Reuters
Kurdske Jedinice za zaštitu naroda spremne da uzvrate...

"Ako nas ne diraju..."

- Mi u YPG pridajemo veliku važnost tom planu i držaćemo ga se u potpunosti, ali ćemo zadržati pravo da odgovorimo na bilo kakvu agresiju, u okvirima legitimne samoodbrane - rekao je Kselil, a prenose svetske agencije.

Jedinice za zaštitu naroda su važan partner koalicije na čelu sa SAD-om, koja se u Siriji bori protiv Islamske države, ali se te snage sirijskih Kurda takođe poslednjih nedelja bore protiv sirijskih pobunjeničkih grupa u blizini Alepa na severozapadu Sirije.

U sredu je i glavna sirijska opoziciona grupa saopštila da će da poštuje privremeni prekid vatre u Siriji "tokom dve nedelje".

"Visoki komitet za pregovore veruje da će privremeni prekid vatre od dve nedelje omogućiti da se odredi posvećenost druge strane primirju", navodi se u saopštenju sirijske opozicije, a prenose agencije.

"SAD i Rusija su objavile dogovor o prekidu neprijateljstva u Siriji, koji će biti na snazi od subote i koji ne uključuje ekstremističke grupe Islamska država i Front al Nusra. Sporazum stupa na snagu u petak u ponoć po sirijskom vremenu", navele su SAD i Rusija u zajedničkom saopštenju koje je objavio američki Stejt department, a prenose svetski mediji.

2024 © - Vesti online