Četvrtak 25.02.2016.
08:11
M. Todorović - Vesti

Supružnici pijani upali u Nišavu

wikipedia.org
Nišava i dalje krije telo Vesne Jugović koja je upala u reku (Foto: Arhiva)

Do sada je pretražen deo Nišave iznad mosta kod tržnog centra Roda u Nišu, gde se prekjuče dogodila nesreća, kada su ova žena i njen nevenčani suprug tokom šetnje bedema upali u reku. On je brzom reakcijom vatrogasaca spasen i izvučen na obalu.

Dozivao ženu

Sve vreme i dok je bio u reci i kasnije kada je izvučen na obalu Nišave, Martinović je dozivao suprugu i molio spasioce da je pronađu. Direktor Urgentnog centra u Nišu dr Miodrag Lazić rekao je za "Vesti" da je spaseni muškarac u stabilnom stanju i nije životno ugrožen.

Spasioci pretražuju reku i obalu nizvodno prema centru Niša, očekujući da će se tamo pojaviti njeno telo. Pretraga reke biće nastavljena ukoliko vremenski uslovi dozvole i prema ušću Nišave u Južnu Moravu kod sela Medoševac.

U policiji u Nišu juče je potvrđeno "Vestima" da je posle zbrinjavanja Martinovića u Urgentnom centru, ovaj Nišlija saslušan i da je pri tome rekao da su on i njegova nevenčana supruga zaista dosta popili u utorak pre podne i da su bili pijani.

Oni su prema njegovim rečima, nekoliko sati pre nemilog događaja bili u jednoj niškoj kafani gde su pili alkohol. Kako se navodi, izgleda da je upravo pijanstvo najverovatniji uzrok njenog pada sa obale u Nišavu. Kada je video da se Jugovićeva davi u reci i on je skočio za njom, ali nije uspeo da je dohvati.

Martinovića su iz reke izvadili spasioci i vatrogasci Sektora za vanredne situacije u Nišu. Njega su spasli ribolovci koji su primetili kako se davi i pozvali vatrogasce i policiju. Prema tvrdnjama ribolovaca, Jugovićeva se okliznula sa obale i upala u nabujalu Nišavu, a njen suprug je krenuo za njom.

U trenutku nesreće na šetalištu i bedemu reke bio je veliki broj građana, koji su bili blizu njih. Oni su potvrdili da su oboje bili vidno pijani.

 

2024 © - Vesti online