Četvrtak 25.02.2016.
01:30
klanrur.rs, Vestionline

Upoznajte Hexiwear: Prvi pametni sat iz "domaće kuhinje"

Hexiwear
Uređaj koji će komunicirati sa vašim pametnim telefonom

Hexiwear nije sam po sebi pametni sat, već se radi o mnogo kompleksnijem uređaju, ali je dovoljno mali da ga po potrebi možete staviti na ruku i koristiti i u toj formi ili u formi nekog drugog uređaja koji korisnici nose na sebi. Ili ga prosto možete okačiti negde na zid kako bi svojim senzorima prikupljao podatke iz te prostorije, o vlažnosti vazduha ili pritisku u tom delu, na primer. 

Cela ideja je da koncept bude namenjen developerima koji će razvijati svoje aplikacije i primene za Hexiwear, pa je tako i osmišljeno da sve bude open source kako bi svako uređaj mogao da prilagodi svojim potrebama. Kickstarter kampanja nudi mogućnost i da ako donirate $37 ili više dolara i postanete vlasnik Hexiware uređaja i to već u Aprilu 2016. godine.

Još uvek nismo videli primenu za igre, ali s obzirom na otvorenost koncepta za očekivati je da može i nešto slično da se pojavi, da vam pokazuje na primer koliko imate heatha u određenoj igri u svakom momentu. Sve u svemu ako vam se svidja ideja uvek možete direktno da podržite projekat na Kickstarteru.

Više o ovoj temi pročitajte na www.klanrur.rs

2024 © - Vesti online