Sreda 24.02.2016.
11:20
Tanjug, Vestionline

LŠ: Siti želi iskorak, Atletiko u Ajndhovenu

Reuters
Važna utakmica: Manuel Pelegrini

Siti neće imati lak zadatak u glavnom gradu Ukrajine, iako Dinamo takmičarski meč nije odigrao još od decembra i duela sa Makabijem iz Tel Aviva. 

Taj problem nema menadžer Sitija Manuel Pelegrini jer se njegova ekipa nalazi u žestokom ritmu Premijer lige, ali je upravo iz tih razloga odmorio praktično kompletnu prvu postavu minulog vikenda, u porazu od Čelsija (5:1) u FA kupu. Dinamo se najviše uzda u prvu zvezdu Andrija Jarmolenka, najboljeg strelca ove sezone sa 16 golova, fudbalera koga već godinama prate mnogobrojni klubovi iz Engleske. 

Ukrajinci imaju lepe uspomene u duelima sa Sitijem pošto su bili bolji u jedinom sudaru pre pet godina u osmini finala Lige Evrope, ukupnim rezultatom 2:1. Sada bi sličan podvig bio ravan senzaciji... U drugom meču četvrtog dana iste faze Lige šampiona, PSV u Ajndhovenu dočekuje madridski Atletiko. Holanđani su, uz Gent, najprijatnije iznenađenje ove sezone u najjačem evropskom takmičenju, jer su iza sebe ostavili Mančester Junajted u grupnoj fazi. 

PSV je izgubio samo jednom u poslednje 21. utakmice, ali protiv sebe će sada imati sjajni tim trenera Dijega Simeonea. Slično kao i u mečevima Dinama i Mančester Sitija, bilo bi veliko iznenađenje ukoliko bi PSV eliminisao Atletiko. Ali, Liga šampiona je mnogo puta znala da donese čudan rasplet...
    

2024 © - Vesti online