Sreda 24.02.2016.
10:07
Vestionline

"Napuniću Gvantanamo, ka Meksiku dižem zid"

Reuters/G.C.
"Zbrisao" protivnike: Donald Tramp
Reuters/G.C.

Tramp je pristalicama okupljenim u hotelu "Trežer ajlend" u Las Vegasu rekao da će, ukoliko pobedi na predsedničkim izborima, zadržati zatvor u Gvantanamo beju koji predsednik Obama nastoji da zatvori.

- Ima da ga napunimo gomilom loših momaka - obećao je Tramp, što je naišlo na odobravanje okupljenih.

Prisutni su mu klicali i kada je obećao da će izgraditi zid duž južne grance i da će to platiti Meksiko.

Tramp je sa pozornice glasno prozivao svoje prijatelje milijardere, uključujući Fila Rufina, koji poseduje "Trežer ajlend" i graditelja kazina Stiva Vajna, obećavši da će se "njihova pohlepa" sad okrenuti u korist SAD. - A sada ćemo biti pohlepni za SAD - rekao je Tramp.

Tramp pobedio u tri od četiri države

Tramp je trijumfovao i u Nevadi na unutarstranačkim izborima Republikanske partije koji su održani u utorak u toj američkoj državi.

Kako prenose svetski mediji, Trampova pobeda bila je više nego ubedljiva. Sa ovom, Tramp je pobedio u tri od četiri američke države u kojima su održani unutarstranački izbori na kojima se bira kandidat partije za predsednika SAD.

- Ovo će biti dva čudesna meseca - rekao je Tramp, a potom dodao: - Ljudi, da budem iskren, možda nam čak neće biti potrebna ni dva meseca.

Ovo je treća Trampova pobeda za redom u trci za kandidata Republikanske stranke. Mark Rubio i Ted Kruz se bore za drugo mesto, a Džon Kasić i Ben Karson daleko zaostaju. Pre Nevade, Tramp je odneo pobedu u Južnoj Karolini i Nju Hempširu.

2024 © - Vesti online