Utorak 23.02.2016.
21:56
Tanjug, Vestionline

Pristalice opozicije kampuju ispred vlade Kosova

Tanjug
Kampovanje u Prištini

Osim velikih, postavljeni su i mali kamperski šatori, istaknute albanske zastave, a sa pristalicama opozicije mogu se videti i opozicioni lideri Aljbin Kurti, Visar Imeri i drugi.

U šatorima su stiropori, ćebad, na centralnom gradskom trgu je postavljena bina sa razglasom sa kojeg se čuje muzika.

Ističu da su spremni da telima blokiraju ulaz u parlament gde narednih dana treba da bude održana sednica kosovskog parlamenta na kojoj bi trebalo Hašim Tači da bude izabran za novog predsednika Kosova.

Zgrade vlade i skupštine Kosova i večeras čuva manji broj pripadnika Kosovske policije, javlja Tanjugov dopisnik iz Prištine.

Šefovi opozicionih kosovskih partija najavili su danas da će danonoćno protestvovati ispred skupštine i vlade sa zahtevom da na Kosovu budu raspisani vanredni izbori.

Predstavnici opozicionih Alijanse za budućnsot Kosova, Inicijative za Kosovo i Samoopredeljenja rekli su da na ovaj način započinju novu eru protesta i da će na ulici ostati do rušenja Vlade Kosova.

Oni planiraju da tu ostanu do 7. marta, kada ističe rok za izbor novog kosovskog predsednika i nakon čega bi, ako predsednik ne bude izabran, morali da budu raspisani vanredni izbori.

Opozicija na Kosovu od oktobra 2015. godine bojkotuje i nasilno sprečava, uz upotrebu suzavca, održavanje sednica Skupštine Kosova.

U zatvoru su Frašer Krasnići portparol Samoopredeljenja i poslanik Glauk Konjufca zbog ranijeg nanošenja štete na vozilama Euleksa.

2024 © - Vesti online