Sreda 24.02.2016.
00:13
E. V.

Dete dozivalo mrtvu majku

Tanjug
Troje mališana izgubilo roditelje u saobraćajnoj nesreći kod Jagodine

Saobraćajna nesreća se dogodila kada je automobil opel kadet koji je vozio Vasić putem Kragujevac-Jagodina, u oštroj krivini sleteo sa puta, prevrnuo na krov i survao u korito Jošaničke reke. U nesreći su poginuli pomenuti supružnici, dok su njihova deca Anastasija (4), Nenad (3) i Nemanja (2) povređeni.

- Vatrogasci su sekli kola da izvuku Slavišu. Marija je bila mrtva na mestu suvozača, dok je Slaviša davao znake života, ali je ubrzo preminuo. U njenom krilu bio je Nemanja, koji je zadobio najteže povrede. Kola su bila okrenuta na krov u reci iz koje su prolaznici izvukli decu - priča za medije Marko Agatonović (15), mlađi brat poginule Marije.

On objašnjava kako je njihova ćerkica videla mrtve roditelje.

- Ona je posle nesreće ostala neko vreme pored slupanih kola. Bila je preplašena i užasnuta dok je gledala stradale majku i oca, pa ju je jedna žena uzela u naručje. Anastasija se kasnije jedva odvojila od nje - kaže kroz suze Marko.

Vasić je, kažu njegovi rođaci, bio dobar roditelj i domaćin, ali je imao neslaganja sa starijom sestrom Biljanom.

- Ona je potom otišla u Italiju i nestala. Prošle godine dolazila je policija i tražila analizu DNK majke i Slaviše radi provere zbog nađenog tela mrtve devojke u Italiji sa njenim dokumentima. Međutim, posle toga Vasiće niko nije ništa obavestio o Biljani - priča rodbina ove porodice.

Proterani sa Kosmeta

U kući Vasića u Rakitovu kod Jagodine ostala je njegova majka Vlajinka. Mirosavka Vasić, Slavišina strina, kaže da je Vlajinka saznala za tragediju od komšinice.
- Jedva sam utešila jadnu ženu. Došla je ovde sa suprugom i decom pre 15 godina, kad su proterani iz Gnjilana. Muž je umro pre 10 godina, a ona ostala sa Slavišom, koji se potom oženio. Vlajinka je ostala sama jer je ćerka otišla u Italiju. Nadniči da bi se prehranila. Vidite, gde je tanko, tu se kida. Sada joj je poginuo i Slaviša, kao jedina uzdanica - kaže Mirosavka.

2024 © - Vesti online