Utorak 25.05.2010.
13:43
Vestionline

''Orlovi'' krenuli u pohod na Afriku

Na aerodromu u Salcburgu naše fudbalere dočekalo je dvadesetak navijača, koji su im poželeli sreću na Mundijalu, a posle administrativnih formalnosti, ekspedicija je produžila put za Leogang, gde će biti smeštena. Prvi trening reprezentativci će odraditi večeras od 18 časova.

Centarfor našeg nacionalnog tima Nikola Žigić nije bio u avionu za Salcburg, jer mu je selektor Radomir Antić dozvolio da ostane u Beogradu još jedan dan kako bi završio neke privatne poslove. Najavljeno je da će on u Austriju doputovati sutra.

Tokom priprema u Austriji naš nacionalni tim će odigrati dve utakmce. Prva je na programu 29. maja u Klagenfurtu protiv Novog Zelanda, a druga 2. juna u Kufštajnu protiv Poljske.

Povratak u Beograd predviđen je za 3. jun, a dva dana kasnije na stadionu Partizana biće odigrana poslednja utakmica uoči odlaska u Južnu Afriku protiv selekcije Kameruna.

Mundijal, 19. po redu, počinje 11. juna, a prvu utakmicu Srbija će igrati 13. juna protiv vicešampiona Afrike, selekcije Gane. ''Orlovi'' se nalaze u Grupi D, u kojoj su i Nemačka i Australija.

Finale Svetskog prvenstva igraće se 11. jula, a titulu brani reprezentacija Italije, koja je 2006. godine u Nemačkoj  pobedila Francusku posle penala.

2024 © - Vesti online