Utorak 25.05.2010.
12:46 >> 15:09h
RTS

U BiH uhapšeno 45 osoba

On je rekao novinarima da je u akciji "Trebišnjica", koja je počela noćas oko 2 časa i još je u toku, pretreseno 50 lokacija na području istočne Hercegovine i tri u Federaciji BiH.

Foto: arhiva

Zubac je naglasio da u akciji, koja se izvodi po nalogu Tužilaštva BiH, učestvuje 500 policajaca, od čega više od 400 pripadnika MUP-a RS sa 100 vozila, te stotinjak pripadnika ministastarstava unutrašnjih poslova Federacije BiH, Unsko-sanskog kantona i Hercegovačko-neretvanskog kantona.


"CJB Trebinje i Uprava kriminalističke policije MUP-a RS počeli su u novembru prošle godine akciju `Trebišnjica`, a prikupljanje dokaza trajalo je do maja", podsetio je Zubac.


On je rekao da je trebinjska policija u okviru ove akcije Tužilaštvu BiH podnela izveštaj o počinjenim krivičnim delima protiv 42 lica koja se sumnjiče za organizovani kriminal, neovlašteni promet opojnih droga i neovlašteni promet oružja i vojne opreme.


Iz Tužilaštva BiH danas je saopšteno da je u više gradova u BiH u toku pretres objekata na više od 40 lokacija i hapšenje nekoliko desetina lica osumnjičenih za organizovani kriminal.


Najviše aktivnosti sprovodi se na širem području Hercegovine, uključujući gradove Trebinje, Bileću, Stolac, Grude, kao i na lokacijama u drugim gradovima u BiH.

2024 © - Vesti online