Utorak 25.05.2010.
12:19
RTS

Uhapšeno još 15 Šarićevih jataka

Darko Šarić (levo)

Srpski tužilac za organizovani kriminal Miljko Radisavljević rekao je za RTS da je u nastavku akcije "Balkanski ratnik" u Sloveniji danas uhapšeno 15 osoba osumnjičenih da su deo organizovane kriminalne grupe Darka Šarića.

Akcija "Balkanski ratnik" u oktobru 2009. godine rezultirala je zaplenom više od 2,5 tona kokaina u Južnoj Americi.

Za organizovanje šverca tereti se Darko Šarić, srpski državljanin koji je imao prebivalište u Pljevljima u Crnoj Gori i veliki broj nekretnina i preduzeća u Srbiji.

Kupci Šarićevih stvari ostaće anonimni

 

Direkcija za oduzetu imovinu svima koji budu kupili stvari odbleglog vođe narko klana Darka Šarića garantuje da će ostati anonimni, odnosno da njihov identitet neće biti otkriven javnosti, izjavio je danas Tanjugu državni sekretar Ministarstva pravde Slobodoan Homen.
On je rekao da će prva prodaja pokretnih stvari zaplenjenih u kućama i objektima Šarića i pripadnika njegove grupe biti organizovana u prvoj polovini juna u skladištu Direkcije na Vilinim vodama.
Reč o veoma vrednim starima, nameštaju, opremi za teretanu i čak 76 plazma televizora, a najvrednije su zaplenjene u vilama na Tatarskom brdu kod Novog Sada, ukazao je Homen posle obilaska Trgovišta gde je predstavnicima opštine uručio pomoć od tri miliona dinara prikupljenih zaplenom imovine za koju se sumnja da je stečena krivičnim delom.
Prema njegovim rečima, aukcija će biti objavljena u javnim glasilima.
Prodaja pokretnih stvari koje su privremeno oduzete od Šarića i pripadnka njegovog klana obavlja se da im ne bi opala vrednost u toku trajanja krivičnog postupka koji je još u fazi optuženja - čeka se da optužnica stupi na pravnu snagu, posle čega će biti zakazano suđenje.

Akcija u Sloveniji rezultat je saradnje i međusobnog dostavljanja dokaza između Tužilaštva za organizovani kriminal Srbije i Vrhovnog državnog tužilaštva Slovenije - Odeljenja za borbu protiv organizovanog kriminala, navodi se u saopštenju.

Dokazi koji su razmenjeni pribavljeni su od američke Službe za suzbijanje narkotika (DEA), Bezbednosno informativne agencije Srbije i slovenačkih bezbednosnih službi.

Pretresanjem stanova osumnjičenih pronađeni su novac, opojna droga i vatreno oružje, dodaje se u saopštenju.

2024 © - Vesti online