Utorak 23.02.2016.
12:00
D. Pašić - Vesti - Foto: D. Pašić

Komšija najbolji prijatelj

D. Pašić
Novac već uručen: Familija Gačić sa darom iz Linca

Dvogodišnji sin Darko i jednogodišnja kćerkica Nataša, izbegli su najgoru sudbinu zahvaljujući ocu Draganu, koji je upao u buktinju, ni trena ne misleći o svom životu, i izvukao decu na sigurno. Supruga Bojana je u tom trenutku ispred kuće cepala drva za potpalu. Danas su živi, ali ne bez posledica, pri tome, od kućerka koji im je besplatno za stanovanje ustupila od srca humana Savka Kljajić ništa nije ostalo. Četvoro Gačića su se takoreći našli na ulici!

Kontakt adresa

Svi dobronamerni čitaoci "Vesti" mogu kontaktirati Dragana Gačića i Bojanu Đukić-Gačić na mobilne telefone: +387 667 385 69 i +387 66 364 697 i direktno se s njima dogovoriti i vrsti pomoći i načinu isporuke. Kao i uvek, i Humanitarni most vam je na usluzi: +381 11 31 93 771. Hvala unapred!

- Dobro poznajem ovu vrednu i čestitu porodicu i zaista me je potresla njihova sudbina. Imao sam moralnu i ljudsku obavezu da nešto učini i nađem načina da im pomognem. Važno je da su ostali živi. Odmah sam obavestio sve ljude, koje poznajem. Bio sam i na jednoj proslavi klubova Nikola Tesla, kao i u Vidovdana. Skupili smo 1.070 evra i to je već uručeno porodici - ističe ovaj plemeniti komšija, zahvalan svima znanim i neznanim koji su pomogli familiju Gačić.

- Sledeće nedelje idem kući i videću da i fizički, ukoliko vremenski uslovi budu povoljni, pomognemo oko početka radova, jer imam iskustva oko građevinskih radova i verujem da će ono biti od koristi komšijama - poručuje Zoran Šević.

Dobri komšija Zoran Šević, čijem pozivu su se odazvali i Austrijanci, odnosno kolege iz firme Loos gde sada radi, očekuje da će biti još dobrotvora, koji će pomoći bilo u novcu ili na neki drugi način. Tako bi koliko-toliko olakšali sudbinu njegovih mladih komšija, koji će morati da grade, ali ovoga puta svoj novi dom. Od prikupljenog novca, koji je lično uručen Gačićima, zahvaljujući Zoranovoj prijateljici Radi, biće kupljena cigla za izgradnju nove kuće.

D. Pašić
Humanost: Zoranu Ševiću pomogli i članovi srpskih klubova

"Već sam od dobijenih sredstava kupio ciglu i armaturu... Daj Bože da i mi jednom otpočnemo život svoji na svome, beskrajno sam zahvalan svima koji su odlučili da nas pomognu", ponavlja u telefonskom razgovoru Dragan Gačić koji se sa suprugom i decom nalazi kod ženine rodbine u susednom selu.

POZIV DONATORIMA

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

U prvom mahu je ukupno 29 ljudi, uključujući i dva srpska kluba, dalo novčanu donaciju. Inicijator akcije, Zoran Šević između ostalog planira da razgovara i sa sveštenikom u rodnom kraju i da tamo pokrenu dobrotvornu akciju, ali i u Lincu čim se vrati iz otadžbine.

Sreća u nesreći

U trenutku kada se desila nesreća, u blizini se našao automobil, pa su deca sa roditeljima brzo prebačena do lekara u Bosanskom Novom, potom u Prijedor, i na kraju u Klinički centar u Banjaluci, gde su se deca koliko- toliko oporavila i izašla iz bolnice. "Nataši je stradao jedan prst na nožici. Koliko mi je poznato, tu će morati da joj transplantiraju kožu. Dečak je dobro i verujem da neće morati da više traži pomoć lekrara", ističe Šević.

"Važno je da se za početak podigne makar prvi sprat odnosno stavi ploča, gde bi mogli da borave. Verujem da ćemo sakupiti još novca, kako bismo digli novi dom za dečicu. U teškoj su materijalnoj situaciji i molim sve koji su u mogućnosti da nam pomognu. Zahvalan sam listu "Vesti" na podršci i nadam se da će brojni zemljaci u dijaspori videti apel", optimista je Šević.

Imena donatora

Zoran Šević, Đuro Bruner, Milorad Bubljević, Tanja, Dragan Jovčić, Slobodan Dorbić, Samir Putilović, Hamlija Zulum, Stepan i Aleksandar, Milenko Nikolić, Aco Pjevač, Mira i Dane Jeličić, Dane i Zora Beronja, Branislav Ilić, Željko Banjac, Joka i Dečko, Duško Subić, Duško Tanasić, Nemanja Kljajić, Miladin Ivanković, Viki i Darko, Željko Stupar, Danijel, Slavoljub Preradović, Jugoslav Traijlović, Rudolf Gruber, Apsalep dins. LOOS, Klub Vidovdan i Srpski klub Š'Nikola Tesla" iz Linca.

2024 © - Vesti online