Utorak 25.05.2010.
14:33
Vestionline

Najavljuju rat u ringu!

Ovaj spektakularni događaj održaće se 29. maja na stadionu fudbalskog kluba Šalke u Gelsenkirhenu, a organizatori očekuju pun stadion sa 61.000 gledalaca i najavljuju do sada najveći spektakl u Nemačkoj.

Vitalij Kličko i Albert Soznovski

Promoter Tom Lefler iz Amerike rekao je da ljubitelji boksa mogu da očekuju kvalitetne borbe. Lefler je tom prilikom novinarima najavio srpskog boksera Nenada Borovčanina koji će boksovati u uvodnom programu, rekavši da ga od nedavno trenira Vitalijev trener Fric Zdunek i da je ovo za Nenada šansa da uspe kao bokser ali i da promoviše srpski sport. 


U obracanju medijima Kličko je rekao da su pripreme za meč završene i sada samo razmišljam o borbi u subotu.

"U dobroj sam formi i spreman sam za meč. Soznovskog poštujem, znam da je maksimalno pripremljen i da dolazi da mi preotme pojas, ali ja mu to neću dozvoliti. Ne postoji niko ko mi može oduzeti šampionski pojas i ja ću to dokazati u subotu”, rekao je Kličko.

 
Soznovski je dobio reč odmah nakon šampiona.

"Nikada u životu nisam bio spremniji nego sada. Došao sam u Nemačku da pobedim i uzmem pojas. Želim da uđem u istoriju boksa i to ću uraditi u subotu“!

 
Nenad Borovčanin boksovaće protiv najbolje kotiranog boksera u Keniji Rejmonda Očinga i pokušati da zabeleži 26. pobedu u karijeri bez poraza i tako osvoji nove bodove na svetskoj rang listi.

"Maksimalno sam pripremljen za meč. Proveo sam četiri paklene nedelje treninga na Tirolu i u dobroj sam formi. Ovu sedmicu radimo lagane treninge i sa trenerom pripremam taktiku za protvnika. Boksovati u programu kada boksuju braća Kličko posebna je čast jer su to događaji koji spadaju u najvišu klasu sportskih događaja u celom svetu. Moja šansa je jedino u pobedama na njihovim spektaklima i ja ću dati sve od sebe da tu šansu iskoristim“, rekao je Nenad Borovčanin.

Do sada je prodato 36 000 karata po ceni od 30 do 800 eura, a do subote se očekuje da bude rasprodat i ostatak karata. Najavljen je i veliki broj gledalaca iz naše dijaspore, koji će bodriti srpskog boksera.  

2024 © - Vesti online