Ponedeljak 22.02.2016.
08:25
B. Božin - Vesti

Panteri odneli milion "švajcaraca"

Reuters/A.S.
Razbojnici u rekordo kratkom roku odneli gomilu nakita, zlata i para

Pljačkaši su ušli u prodavnicu u Remizštrase 33, predstavljajući se kao kupci. Međutim, odmah su izvadili pištolje i preteći zaposlenima koje su držali na meti oružja ušli u jednu od prostorija zlatare iz koje su pokupili više komada nakita, dragog kamenja i gotovog novca. Zatim su radnika i radnicu zatvorili u drugu prostoriju, izašli iz radnje, pešice se uputivši u pravcu Hajmplaca.

Zaposleni su se nekako oslobodili i pozvali policiju koja je odmah blokirala zonu centra i počela sa poterom, ali lopovi kao da su u zemlju propali. Na centralnim ulicama Ciriha, u blizini železničke stanice i u okolini Belvija, zaustavljani su automobili i obavljen pretres, ali bez rezultata. Pretpostavlja se da ih je u blizini zlatare čekalo vozilo za beg, kojim su pobegli pre nego što je alarmirana policija.

Medijima su dostavljeni snimci kamera za nadzor u opljačkanoj juvelirnici na kojima se vide lica dvojice napadača, dok treći nije snimljen. Jedan od njih je vrlo visok, oko 195 centimetara, nosio je naočare i kratku bradu. Bio je obučen u upadljivo odelo od plavog štofa i govorio je lošim nemačkim jezikom. Drugi je, takođe, vrlo visok, oko 190 centimetara, ima tamnu kosu i njegov nemački je takođe loš, dodaju mediji.

Opljačkao i zlataru u Diseldorfu

U međuvremenu je policija dobila dojavu da je moguće da je jedan napadač isti onaj koga su kamere snimile 20. maja prošle godine u Diseldorfu, kada je iz zlatare "Kristel Hajlman" na prevaru ukrao kutiju sa 14 satova vrednih preko pola miliona evra. Video-snimak ovog napada upravo je prošle srede prikazan na nemačkoj televiziji u emisiji Dosije XDž - nerešeni slučajevi.

Portparol policije u Cirihu Mihael Virc je saopštio samo da su forenzičari sa lica mesta sakupili veliki broj tragova, ali nije želeo da govori o detaljima istrage koja je u punom jeku.

2024 © - Vesti online