Ponedeljak 22.02.2016.
05:23
B. Đ. - M. J. - Vesti

Jorgovankin šofer komanduje vojskom

youtube.com/Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije
Proveren kadar: Zoran Đorđević

Đorđević je u žižu nezavisnih medija dospeo još kad je sajt Telempromter objavio da mu je glavna "preporuka" za državnog sekretara bila činjenica da je bio stranački vozač Jorgovanke Tabaković, sadašnje guvernerke Narodne banke Srbije.

Malo poznat široj javnosti, Đorđević je, prema najavama Vučića, postavljen kao prelazno rešenje, odnosno do izbora za Narodnu skupštinu i formiranja nove Vlade Srbije.

Đorđević je provereni kadar naprednjaka, kažu izvori iz Ministarstva odbrane. Završio je master studije, kako se navodi u njegovoj biografiji, na Fakultetu za međunarodnu ekonomiju, što je, kako saznaju mediji, jedan od fakulteta Univerziteta Megatrend.

Trenutno je na doktorskim studijama Univerziteta privredne akademije iz Novog Sada, iste obrazovne ustanove na kojoj je predsednik Tomislav Nikolić stekao svoju diplomu, koja je odavno sumnjiva javnosti.

Nagrada iz škole kao preporuka

U pomalo komičnom nabrajanju "preporuka" za mesto ministra odbrane navodi se da je "stekao više uglednih profesionalnih sertifikata, a dobitnik je, između ostalih i nagrade 'Mihailo Petrović Alas' iz oblasti matematike".
Na društvenim mrežama podsećaju da se ta nagrada dodeljuje osnovcima, ili srednjoškolcima, pa se "čude" zašto i zvanje "vukovca" (učenika sa svim odličnim ocenama tokom školovanja) nije među uslovima za fotelju.

Tokom službovanja u Ministarstvu odbrane završio je Školu nacionalne odbrane - Visoke studije bezbednosti i odbrane. U njegovoj zvaničnoj biografiji navodi se da je član Saveta Koordinacionog tela za proces pristupanja Evropskoj uniji, predsednik političkog Saveta za rodnu ravnopravnost, predsednik Zajedničkog komiteta Srbije i Angole za saradnju u oblasti odbrane, Nacionalni direktor za naoružanje, član Odbora za privredu i finansije u Vladi, predsednik Radne grupe za obeležavanje stogodišnjice Prvog svetskog rata u Ministarstvu odbrane, ali i član Mense Srbije.

Iskustvo pre postavljanja na mesto državnog sekretara skupljao je u kompaniji Komtrejd, gde je jedno vreme radio kao komercijalista za prodaju hardvera i softvera, saznaju mediji.
 


Radić: Vučićeva kadrovska kriza

Vojni analitičar Aleksandar Radić ocenio je da izbor Zorana Đorđevića za novog ministra odbrane pokazuje da Vučić "ima duboku kadrovsku krizu unutar stranke".
Radić je dodao da je to dokaz da Vučić nema ljude od ozbiljnog političkog autoriteta koje bi mogao da postavi za ministra, što bi bilo veoma važno za jedan tako važan sistem kao što je odbrana.

2024 © - Vesti online