Nedelja 21.02.2016.
18:16
Vestionline

Odnos sa NATO-om odlučuje srpske izbore?

tanjug
Protest protiv NATO-a okupio je više hiljada ljudi

Da će pitanje saradnje Srbije i NATO-a, bar za deo birača da bude značajno u predstojećoj kampanji, smatra Bojan Klačar iz Cesid-a, ističući da su negativna osećanja građana prema toj vojnoj organizaciji i dalje veoma jaka.

- Relativno veliki broj okupljenih juče na skupu je zapravo pokazatelj da je ta tema važna za one ljude kojima su bliske desničarske stranke. NATO je zapravo tema koja za sve stranke desnice predstavlja prednost u ovoj kampanji - ističe Klačar, a prenose srpski mediji.

Klačar kaže i da stranke desnice danas imaju podršku oko 20 odsto birača u Srbiji, i da se tu naša zemlja ne razlikuje od ostalih evropskih država, gde je primetan porast podrške takvim partijama.

- Nema tu nekih bitnih razlika. Trenutna situacija je neprirodna, zato što su stranke desnice na prošlim izborima izašle odvojeno i nisu prešle cenzus. Potpuno je prirodno da one budu u parlamentu - navodi on u izjavi domaćim medijima.

Podsećamo, na poslednjim izborima ispod cenzusa su ostali Demokratska stranka Srbije sa 4,2 odsto, Dveri sa 3,6 odsto i Srpska radikalna stranka sa dva odsto glasova.

2024 © - Vesti online