Nedelja 21.02.2016.
11:55
Vestionline

Hrvati prebili Srbina zbog pesme

printscreen
U Okučanima napali Srbina, navodno, zbog pesme

- Nikome nisam smetao, a nisam ni sklon nasilju. Prišao sam džuboksu na kom sam pustio pesmu, a odjednom mi se u lice uneo jedan od gostiju kojem je smetala pesma - kaže Jovan za "Jutarnji list".

- Dobio sam šakom u lice. Pokušao sam da se branim, ali nisam dugo izdržao, posebno pošto sam dobio koljenom u glavu. Ne sećam se tačno šta se posle događalo. Osvestio sam se tek napolju, pošto mi je u pomoć priskočio prijatelj, inače Hrvat - priča Jovan.

Taj prijatelj je njegov komšija Danijel, s kim se druži ceo život.

- Nismo nikome smetali, a nismo ni hteli probleme. Napali su ga jer je Srbin, ali uspeo sam da ih nagovorim da prestanu - dodaje Daniel.

Jovanu je na više mesta povređeno lice i ima modrice na oba oka. Jedno oko mu se potpuno zatvorilo pa su mu lekari prepisali antibiotike i tablete protiv bolova. Najviše se boji, kaže, da će zbog povreda morati da miruje, pa će ga otpustiti na poslu.

Ne znamo koja je, al' gde baš nju nađe!

Novinari "Jutarnjeg lista "posetili su kafić u kom je Jovan napadnut, a tamo su im gosti ispričali da motiv napada nije bila nacionalna mržnja nego to što Jovanovo "ponašanje nije priličilo zemlji u kojoj se nalazi". Na pitanje zašto misle da je trebalo da pretuku Jovana zbog pesme, rekli su: - Ne sećamo se pesme, ali gde je našao baš nju?

Takođe tvrde da ne gaje mržnju prema Srbima, a to su potkrepili pesmama u džuboksu od kojih je većina srpskih, a hrvatskih nacionalnih pesama, kažu, kod njih nema.

Inače, izgleda da je sporna bila ljubavna pesma "Ja popio jesam, al nisam budala" Krajišnika Žareta i Gocija, piše "Jutarnji".

2020 © - Vesti online