Nedelja 21.02.2016.
10:26 >> 11:24h
Vestionline

Novi debakl Nadala

Tanjug/AP
Fijasko i u Brazilu: Rafael Nadal doživeo drugi poraza na šljaci na tlu Južne Amerike

Bivšeg najboljeg tenisera sveta zaustavio je Pablo Kuevas - 2:1 ( 6:7, 7:6, 6:4). Prvi nosilac turnira i šampion iz 2014, posle 11 godina, doživeo je tek drugi poraz na šljaci od igrača slabije rangiranih od 30. mesta. Prošle nedelje izgubio je od Dominika Tima, u istoj fazi turnira u Buenos Ajresu. 

Urugvajac je odigrao meč života, uspeo da preokrene rezultat i da napravi veliko iznenađenje, mada je pitanje da li su porazi Nadala i na šljaci mogu tako da se okarakterišu.

- Propustio sam priliku, to je sve. Borio sam se do kraja i sada moram da prihvatim poraz i nastavim da radim kako bih promenio dinamiku. To se desilo dana i zato ću morati da radim kako bih napredovao. Nisam osvojio titulu u Buenos Ajresu u Riju, tako da ova dva turnira nisu bila pozitivna. Imao sam šanse na oba, izgubio sam u polufinalima i sada se okrećem Indijan Velsu - rekao je Španac.

Bio je ovo čak četvrti poraz Nadala u 2016. godini. Podsetimo, Španac je ispao već u prvom kolu Australijan opena od zemljaka Fernanda Verdaska. 

2024 © - Vesti online