Nedelja 21.02.2016.
09:22
Vestionline

Tramp "razvalio" Buša, ovaj se rasplakao i povukao iz trke

Reuters
Amerikanci vole sirovine: Tramp "razvalio" Buša

Bušu za spas blede predsedničke kampanje nije bilo dovoljno ni poznato prezime, niti politički pedigre, ali ni donatori dubokog džepa, ocenjuju svetske agencije.

- Večeras suspendujem svoju kampanju - izjavio je Buš, koji je bio na ivici suza nakon razočaranja u Južnoj Karolini, i dodao: - Ponosan sam na kampanju koju smo vodili da bismo ujedinili našu zemlju.

Veliki pobednik unutarstranačkih izbora u Južnoj Karolini je Donald Tramp, što je za Buša bio veliki udarac, pošto mu se američki milijarder tokom čitave kampanje izrugivao i nipodaštavao ga.

Bivši guverner Floride i sin jednog, a brat drugog američkog predsednika, započeo je kampanju za predsedničke izbore kao favorit da postane kandidat Republikanaca, zahvaljujući tome što je imao podršku političke dinastije Buš i donacije merene milionima dolara.

Iako je po nekim anketama na samom početku kampanje DŽeb (62) bio favorit za kandidaturu, do jučerašnjih unutarstranačkih izbora u Južnoj Karolini njegova podrška je pala na jednocifreni postotak.

Poraz u Južnoj Karolini, gde je osvojio tek osam odsto glasova Republikanaca, još je bolnija imajući u vidu da je njegova porodica u toj saveznoj državi uvek imala veliku podršku.

2024 © - Vesti online