Nedelja 21.02.2016.
09:35
B. Živančević - Vesti

Ničija nije do zore gorela

Reuters
Iz vremena kad nisu bili zaboravni: Vučić i Nikolić sa Vojislavom Šešeljem

Vučić je nadolazeću buku oklopnih NATO transportera i tenkova obrazlagao gnusnim izmišljotinama da će isti ti vojni oklopnici štititi Srbe na samoproglašenom Kosmetu! Pa zar na Kosmetu već nisu NATO vojnici, koji se eufemistički zovu Kfor? I zašto do sada nisu štitili Srbe iz, na srpskim njivama otetim bez ikakve nadoknade, najveće NATO baze u Evropi - Bondstila već su kao krajputaši nemo posmatrali martovski pogrom 2004, ubijanje povratnika i paljenje njihovih kuća, kao i pretvaranje pravoslavnih manastira u javne nužnike?

Šta zna Nikolić šta je Ustav

Nikolić je ovih dana ćutao, sve se kao premišljao - "ni da stisne ni da prdne", ali zato kad se oglasio bezobrazluk je gromoglasno zvonio. Potpisao je Sporazum o saradnji sa NATO jer, kako se jadno pravdao, nije u suprotnosti sa Ustavom Srbije! Ma nemoj! Je l’ lepo piše u Ustavu Srbije, koji kao predsednik Srbije treba da zna napamet, da je država Srbija suverena zemlja i da su nosioci suverenosti građani, te da "nijedan državni organ, politička organizacija, grupa ili pojedinac ne može prisvojiti suverenost od građana". I zašto nas, građane niko ništa nije pitao? Jasno, zato što ste znali odgovor!

I to što je nešto u suprotnosti sa Ustavom Srbije vam je, kao, do sada bio problem?! Potpisali ste Briselski sporazum i indirektno priznali samoproglašeno Kosovo, naterali našu decu u vojne misije po svetu, smanjili penzije koje su građanima Ustavom zagarantovane, smanjili ili ukinuli socijalna davanja takođe Ustavom Srbije predviđena, nepotizmom i "burazerskom ekonomijom" naterali mnoge da odu iz zemlje...

Paprikarska kolonija

I glupima je postalo jasno da SAD i NATO neće da se povuku iz Evrope, sigurnije im je da se preko naših glava napucavaju sa Rusima. Srbija je za njih samo još jedna kolonija, u kojoj ne rastu banane već paprike, i u kojoj je svaka vlast podobnija od prethodne.

Sreća, pa vosak i fitilj nisu dugovečni. Kad smo opstali 500 godina pod Turcima, ova okupacija će nam biti zajebancija!
 

2024 © - Vesti online