Subota 20.02.2016.
19:58
Vestionline

"Dačiću, podnesi ostavku zbog Libije"!

Tanjug
SDS smatra da Dačić snosi odgovornost za pogibiju srpskih državljana

"Ne sme da se zataška kao sa Gašićem"

SDS smatra da je pogibija dvoje zaposlenih u ambasadi Srbije u Libiji direktna odgovornost ministarstva kojim Dačić rukovodi, jer je većina država povukla svoje diplomate iz te zemlje sa pojavom prvih bezbednosnih rizika, dok Srbija to nije učinila, javljaju agencije.

"Nismo želeli d‎a, iz razloga elementarne pristojnosti i korektnosti, javno iznosimo kritiku za sve ovo vreme dok je Vlada Srbije radila na tome da se životi naših državljana u Libiji spasu. Međutim, danas je naša dužnost da javno ukažemo na odgovornost Ivice Dačića i ministarstva, kako se ovakva tragedija više nikada ne bi ponovila", ističu u SDS.

Ta stranka navodi da je ovo već drugi put da se zbog neodgovornosti vlade i njenih ministara gube ljudski životi i podseća na pad vojnog helikoptera, u kom je poginulo 7 osoba, a za koju smatraju da je odgovoran ministar odbrane Bratislav Gašić.

"Zahtevamo hitnu ostavku ministra Dačića, kako se ne bi sve završilo zataškavanjem baš kao i u slučaju afere helikopter", navode u SDS, a prenose domaći mediji.

2024 © - Vesti online