Subota 20.02.2016.
17:18
Vestionline

"EU će da se raspadne kao nekad SSSR"

Reuters
Da li se bliži kraj Evropske unije?

"EU preuzima sovjetske metode"

"Evropska kontrapropaganda je tako neefikasna zato što su evropski mediji prosto zaboravili kako je to raditi u uslovima konkurencije. Najbolji primer za to je sajt "Evropske službe sa spoljne odnose" koji je najavljivan sa velikom pompom i koji je trebalo da se "bori protiv dezinformacija i mitova". Ispostavilo se da je sajt veoma neažuran, veoma dosadan i da slabo ispunjava zadatak koji mu je postavljen", smatraju analitičari na ruskim portalima.

"S obzirom da su činovnici zemalja EU svesni slabosti svoje "borbe protiv ruske propagande", oni su počeli da predlažu da EU primeni metode SSSR-a i da blokira ruske izvore informacija", navode ruski portali.

"Zabrana i blokada medija u doba interneta uzaludan je i besmislen posao. SSSR jeste aktivno blokirao stranu propagandu, ali ipak nije uspeo da izbegne raspad. Ako EU nastavi da koristi sovjetske metode borbe protiv informacija koje su neprijatne vlastima, ona će da opstane mnogo kraće nego što je uspeo da proživi Sovjetski savez", zaključuju analitičari u ruskim medijima.

2024 © - Vesti online