Petak 19.02.2016.
05:12
B. Đokić - Vesti

Ministar oterao pa sad zove policiju!

Tanjug
Uči na greškama: Zlatibor Lončar

U beogradskom porodilištu Narodni front Boban Vasiljević, suprug pacijentkinje, napao je tokom dežurstva ginekologa dr Tomislava Paunovića. Obojica su prošla sa lakšim povredama.

Intervenisala je policija, nasilnik je priveden, ali je ovaj incident otvorio pitanje bezbednosti u zdravstvenim ustanovama, pogotovo ako se ima u vidu da je pre nešto više od mesec dana ubijena medicinska sestra Ljubinka Popović u Domu zdravlja u Šapcu.

Napadi na medicinsko osoblje možda su se mogli preduprediti da upravo ministar Lončar nije pre pola godine zabranio prisustvo policije u krugu Kliničkog centra Srbije.

- Tada je tamo umrla jedna žena i njen sin, ogorčen zbog smrti majke, stigao je kombijem i glasno protestovao ispred zgrade centra. Uprava je tražila da ga policija uhapsi, ali patrola nije imala zakonski osnov i odbila je da to uradi. Potom je ministar Lončar angažovao bolničko obezbeđenje čijeg je pripadnika taj čovek odgurnuo. Ubrzo je savladan i poslat u Psihijatrijsku ustanovu "Laza Lazarević". Ministar Lončar se iznervirao i zabranio intervencije policije u krugu Kliničkog centra - rekao je "Vestima" izvor iz MUP Srbije.

2024 © - Vesti online